• Βρείτε μας στα social media:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

+30 23210 65730

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δείτε τους τρόπους αποστολής

Το σωστό κλάδεμα δίνει ζωή και δύναμη στα φυτά μας

Tο κλάδεμα είναι βασική τέχνη στην κηπουρική. Όταν κλαδεύουμε σωστά, βοηθάμε την υγιή ανάπτυξη, την ανθοφορία και την καλή εμφάνιση των φυτών μας. Κλαδεύοντας, αφαιρούμε  τα νεκρά, άρρωστα ή κατεστραμμένα μέρη των φυτών, ή ακόμα και κάποια υγιή μέρη, πάντα με τα κατάλληλα εργαλεία. Έτσι, ρυθμίζουμε την ανάπτυξη των φυτών ή την ανθοφορία και την καρποφορία τους.  Είναι όμως σημαντικό να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες στο κλάδεμα, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

 

Η σωστή εποχή

 

Για τους περισσότερους θάμνους και δέντρα, το κλάδεμα είναι σημαντικό να γίνεται την κατάλληλη εποχή.  Τα φυλλοβόλα, για παράδειγμα,  θέλουν κλάδεμα  το χειμώνα, όταν οι λειτουργίες τους είναι σε λήθαργο. Αντίθετα, τα αειθαλή μπορούμε να τα κλαδέψουμε όλο τον χρόνο, όχι σε ακραίες καιρικές συνθήκες και όχι κατά την ανθοφορία. Κάποια φυτά που ανθίζουν το χειμώνα είναι καλό να κλαδεύονται αμέσως μετά την ανθοφορία.

 

 

Το σωστό κλάδεμα

 

  • Αφαιρούμε τα κλαδιά που είναι ταλαιπωρημένα, στραβά ή ξερά. Μαζί με αυτά, πολλές φορές αφαιρούμε και κάποια υγιή, αλλά και κλαδιά με μπουμπούκια, για πιο έντονη ανθοφορία.
  • Κόβουμε λοξά, με κατεύθυνση αντίθετη από αυτήν που βγαίνει ο νέος βλαστός. Κάνουμε την τομή πάνω από το σημείο που βγαίνει νέος βλαστός ή το λουλούδι. Τα σημεία κοπής πρέπει να είναι λεία για να μειωθεί η πιθανότητα μολύνσεων. Τα κλαδιά τα κόβουμε από τη βάση τους.
  • Χρησιμοποιούμε πάντα τα κατάλληλα εργαλεία: κλαδευτήρι, πριονάκι, κλαδευτική ψαλίδα κ.λπ. Φροντίζουμε να έχουμε επίσης ειδική αλοιφή επούλωσης και, φυσικά, φοράμε πάντοτε γάντια.

 

 

Τα σωστά εργαλεία

 

Επισκεφθείτε το Agroplace και εμπιστευθείτε το έμπειρο προσωπικό μας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα για εσάς εργαλεία και είδη ατομικής προστασίας. Όλα τα προϊόντα μας παράγονται από τους καλύτερους κατασκευαστές και θα τα βρείτε στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Σύνδεση

Εγγραφή

Ένα συνθηματικό θα αποσταλεί στη διεύθυνση email σας

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο μας, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου μας.