• Βρείτε μας στα social media:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

+30 23210 65730

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δείτε τους τρόπους αποστολής

Γιατί τα φυτά μου χρειάζονται λίπασμα και πώς να επιλέξω το κατάλληλο;

Όλα τα φυτά χρειάζονται λίπασμα, επειδή τα περισσότερα χώματα δεν παρέχουν τα βασικά θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάπτυξή τους. Ακόμα και αν το χώμα ήταν εξαιρετικό πριν τα φυτέψετε, καθώς μεγαλώνουν απορροφούν τα συστατικά που χρειάζονται. Έτσι, το «στραγγίζουν», το  αφήνουν άγονο. Τα φυτά που μεγαλώνουν σε γλάστρες έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από θρεπτικά συστατικά, και επομένως από λίπασμα, από ό,τι εκείνα του κήπου. Η ποσότητα του χώματος είναι περιορισμένη και έτσι τα θρεπτικά του συστατικά εξαντλούνται γρήγορα.

 

Η καλύτερη εποχή για να ρίξετε λίπασμα είναι η άνοιξη. Τα τρία βασικά στοιχεία για τα φυτά είναι το άζωτο, το κάλιο και ο φώσφορος. Το άζωτο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των φύλλων. Το κάλιο βοηθάει την ανάπτυξη του φυτού και ενισχύει την αντοχή του στις ασθένειες και το κρύο. Ο φώσφορος βοηθάει την ανάπτυξη των ριζών και τη δημιουργία των σπόρων, και αυξάνει την ανθοφορία.

 

  • Το πολύ ανοιχτό πράσινο φύλλωμα, το φύλλωμα που κιτρινίζει ή η περιορισμένη ανάπτυξη βλασταριών είναι ενδείξεις ότι το φυτό χρειάζεται άζωτο.
  • Η μειωμένη ανάπτυξη και η καχεξία του φυτού καθώς και τα προβληματικά φύλλα (με τρύπες, με σημάδια, καχεκτικά κ.λπ.) μπορεί να είναι δείγμα έλλειψης καλίου.
  • Φύλλα με κόκκινες ή καφέ κηλίδες, φύλλα που πέφτουν, καχεξία του φυτού, μπορεί να είναι δείγματα ότι το φυτό χρειάζεται φώσφορο.

 

Εκτός από τα τρία βασικά, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που είναι χρήσιμα για την ανάπτυξη των φυτών, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και το βόριο.

 

Ποιο είναι το κατάλληλο λίπασμα για την περίπτωσή σας; Βιολογικό; Κοκκώδες; Διαλυτό στο νερό; Κρυσταλλικό; Χρειάζεστε κάποιο άλλο προϊόν θρέψης; Οι ειδικοί στο Agroplace είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία λιπασμάτων από αξιόπιστους κατασκευαστές στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Σύνδεση

Εγγραφή

Ένα συνθηματικό θα αποσταλεί στη διεύθυνση email σας

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο μας, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου μας.