Τι είναι τα προϊόντα δημόσιας υγείας και σε τι μας χρειάζονται;

Τα προϊόντα δημόσιας υγείας χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση επιβλαβών οργανισμών όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, μύγες, κουνούπια, ψύλλοι, τρωκτικά κ.λπ.  Οι οργανισμοί αυτοί δεν είναι μόνο ενοχλητικοί, αλλά μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία μας. Επομένως, χρειάζεται να ελέγχουμε και να προστατεύουμε τους χώρους όπου ζούμε (σπίτια, σχολεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, νοσοκομεία κ.λπ.).

 

Τα προϊόντα δημόσιας υγείας υπάρχουν σε πολλές μορφές. Για να είναι αποτελεσματικά, πρέπει να επιλέγονται και να εφαρμόζονται σωστά. Να είναι δηλαδή το κατάλληλο προϊόν για τον συγκεκριμένο οργανισμό και να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Και φυσικά, τα προϊόντα δημόσιας υγείας πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

 

Συμβουλές πρόληψης

Σίγουρα η πρόληψη βοηθάει να περιορίσουμε την ύπαρξη και την εξάπλωση των επιβλαβών αυτών οργανισμών. Οι οργανισμοί αυτοί, όπως κατσαρίδες, τρωκτικά, κουνούπια κ.λπ. χρειάζονται τροφή, νερό και καταφύγιο. Περιορίστε τους λοιπόν ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα και τα απομεινάρια τροφίμων είναι καλά σφραγισμένα και ότι τα σκουπίδια απομακρύνονται τακτικά από το χώρο. Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα δημόσιας υγείας (εντομοκτόνα κ.λπ.) φροντίστε τα τρόφιμα να είναι ασφαλισμένα.
  • Επισκευάστε τις διαρροές των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • Χρησιμοποιείτε σήτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες.
  • Μην αφήνετε στάσιμο νερό κάτω από τις υδρορροές ή μέσα σε κουβάδες, πλαστικά καλύμματα ή στα πιατάκια από τις γλάστρες.
  • Κλείστε τις ρωγμές σε τοίχους, πόρτες, σανίδες κ.λπ.

 

Εξάλειψη

Για την οριστική εξάλειψη των οργανισμών αυτών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα προϊόντα δημόσιας υγείας. Στο Agroplace υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να σας συμβουλέψουν και να σας προτείνουν το κατάλληλο προϊόν για τη δική σας περίπτωση. Εδώ θα βρείτε εντομοκτόνα, παγίδες, απωθητικά και ποντικοφάρμακα σε διάφορες μορφές από αξιόπιστους κατασκευαστές, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Εμπιστευθείτε μας και λύστε το πρόβλημα μια για πάντα!