Αρωματικά φυτά: Ένας θησαυρός της γης στο μπαλκόνι μας

Να κόψουμε ένα κλωναράκι δυόσμο ή βασιλικό από τη γλάστρα μας και να απολαύσουμε το άρωμά του. Να κόψουμε δυο φύλλα φρέσκου μαϊντανού, άνηθου, δάφνης ή δενδρολίβανου για να προσθέσουμε στο φαγητό μας και να του δώσουμε νοστιμιά. Να πάρουμε λίγο δίκταμο ή φασκόμηλο από το μπαλκόνι μας και να φτιάξουμε ένα απολαυστικό και ευεργετικό αφέψημα. Να αρωματίσουμε τα ασπρόρουχά μας με τη δικιά μας τη λεβάντα. Δεν υπάρχει ωραιότερη αίσθηση από το να χρησιμοποιούμε αρωματικά φυτά που έχουν μεγαλώσει από τα ίδια μας τα χέρια!

 

Τα αρωματικά φυτά και τα βότανα αφθονούν παντού στη χώρα μας και είναι γνωστά για τις ευεργετικές και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες ήδη από την αρχαιότητα.  Το χαρακτηριστικό τους είναι η παρουσία των αιθέριων ελαίων που τους δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα. Είναι ανθεκτικά, καλλιεργούνται εύκολα σε γλάστρες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμα και σε μπαλκόνια που δεν είναι ιδιαίτερα ηλιόλουστα.  Απλώς χρειάζεται να είναι προφυλαγμένα από τον δυνατό αέρα.

 

Χρήσιμες συμβουλές

Στο χώμα που θα χρησιμοποιήσετε χρειάζεται να προσθέσετε κάποια οργανική ουσία ή λίπασμα ειδικό για αρωματικά φυτά. Τα φυτά αυτά χρειάζονται συχνό πότισμα και ακόμα συχνότερο αν τα βλέπει πολύ ο ήλιος. Επίσης, χρειάζεται να τα σκαλίζετε και να τα βοτανίζετε συχνά για την καταπολέμηση των ζιζανίων. Τέλος, να «κορφολογείτε» το φυτό όταν θέλετε να κόψετε φυλλαράκια, δηλαδή να κόβετε φύλλα από την κορυφή και όχι από τη βάση του. Τα φύλλα της βάσης λειτουργούν ως ηλιακοί συλλέκτες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την ανάπτυξη του φυτού.

 

Το Agroplace είναι πάντα δίπλα σας!

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και επιλέξτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σπόρων, στις καλύτερες τιμές! Εδώ θα βρείτε επίσης τα κατάλληλα εγγυημένα λιπάσματα για αρωματικά φυτά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Είμαστε στη διάθεσή σας για συμβουλές και απαντήσεις σε κάθε σας ερώτηση.