• Βρείτε μας στα social media:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

+30 23210 65730

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δείτε τους τρόπους αποστολής

Χρήσιμες συμβουλές για τα φυτά σε γλάστρες

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα μπαλκόνι γεμάτο πρασινάδα και λουλούδια. Μια μικρή όαση μέσα στο τσιμέντο της πόλης. Όμως, πολλές φορές, έχουμε φυτά σε γλάστρες που μαραίνονται και ξεραίνονται, χωρίς να ξέρουμε τι κάνουμε λάθος στην περιποίησή τους.

 

Ας δούμε λοιπόν τι χρειάζεται να προσέχουμε όταν έχουμε φυτά σε γλάστρες:

 

Το πότισμα. Πολλές φορές νομίζουμε ότι όσο περισσότερο νερό ρίχνουμε στα φυτά, τόσο το καλύτερο. Όμως αυτό δεν είναι σωστό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να τα σαπίσει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φυτά σε γλάστρες. Ένας τρόπος για να ελέγχουμε αν το φυτό χρειάζεται πότισμα είναι να βυθίσουμε το δάχτυλό μας στο χώμα σε βάθος 3 εκατοστών. Αν το χώμα είναι στεγνό, τότε το φυτό χρειάζεται πότισμα.

 

Το φως. Δεν αγαπούν όλα τα φυτά τον ήλιο. Κάποια θέλουν σκιά, τουλάχιστον για κάποιες ώρες της ημέρας. Παρατηρήστε την αντίδραση του φυτού όταν μένει για πολλή ώρα στον ήλιο.  Αν τα φύλλα του γίνουν καφέ ή γενικά αλλάξουν χρώμα, χρειάζονται περισσότερη σκιά. Αντίθετα, αν έχουμε ένα φυτό σε σκοτεινό χώρο και το βλέπουμε να «τεντώνεται» προς το φως, τότε χρειάζεται περισσότερο τον ήλιο.

 

Η θερμοκρασία. Βρείτε την ελάχιστη και την ανώτερη θερμοκρασία που ανέχονται τα φυτά σας. Μην τα εκθέτετε σε ακραίες θερμοκρασίες.

 

Η θέση. Μην μετακινείτε τις γλάστρες χωρίς λόγο. Αν το φυτό σας είναι ακμαίο, αυτό σημαίνει ότι έχει βρει «τη θέση του» και δεν είναι σκόπιμο να το μετακινήσουμε.

 

Το χώμα. Για τα φυτά σε γλάστρες, προτιμούμε χώμα που να αποστραγγίζει καλά για να μη σαπίσουν οι ρίζες.

 

Το λίπασμα. Κάντε μια έρευνα και επιλέξτε το κατάλληλο λίπασμα για φυτά σε γλάστρες, που να περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ή τον κατάλληλο συνδυασμό τους. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

 

Ελάτε στο Agroplace για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ό,τι άλλο χρειάζεστε για ένα καταπράσινο και ανθισμένο μπαλκόνι!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Σύνδεση

Εγγραφή

Ένα συνθηματικό θα αποσταλεί στη διεύθυνση email σας

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο μας, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου μας.