Εντομοκτόνα: Δεν χρειάζεται να συμβιώνουμε με βλαβερά και ενοχλητικά έντομα!

Εντομοκτόνα: Δεν χρειάζεται να συμβιώνουμε με βλαβερά και ενοχλητικά έντομα!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν την εισβολή ανεπιθύμητων επισκεπτών. Κατσαρίδες, μύγες, μυρμήγκια, αλλά ακόμα και ψύλλοι και κοριοί κάνουν επιδρομή στα σπίτια μας. Αυτό δεν είναι απλώς δυσάρεστο ή ενοχλητικό. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μας, κυρίως αν τα έντομα κυκλοφορούν στην κουζίνα μας ή σε χώρους με βρέφη και μικρά παιδιά. Πώς μπορούμε λοιπόν να τα αντιμετωπίσουμε; Είναι τα εντομοκτόνα αβλαβή; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Τα εντομοκτόνα κυκλοφορούν σε πολλές μορφές: σπρέι,  σκόνη, παγίδες, δολώματα. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στη δική σας περίπτωση, ανάλογα με το είδος των εντόμων που θέλετε να καταπολεμήσετε και τις συνθήκες του σπιτιού σας.

 

 

Δείτε όλα τα προϊόντα Δημόσιας υγειάς ! πατηστε εδώ !

 

 

 

Εντομοκτόνο Fendona Top 100ml

Εντομοκτόνο Fendona Top 100ml

Πυρεθρoειδές εvτoμoκτόvo επαφής και στoμάχoυ για καταπoλέμηση βαδιστικών και ιπτάμενων εντόμων σε κατoικημέvoυς χώρoυς.

Οργανισμοί στόχοι :
Γερμανικές κατσαρίδες (Blattella germanica) (νύμφες και ενήλικα)
Μυρμήγκια (Lasius niger) (ενήλικα)
Κουνούπια (Culex spp.) (ενήλικα)
Σφήκες (Vespula spp) (ενήλικα)

 

 

 

Η εφαρμογή γίνεται με τη χρήση οποιουδήποτε συμβατικού χειροκίνητου ψεκαστήρα ή ψεκαστήρα ισχύος, εξοπλισμένο έτσι ώστε να παράγει ψεκασμό χαμηλής πίεσης. Ο κατάλληλος όγκος του προϊόντος προστίθεται στην απαιτούμενη ποσότητα καθαρού νερού και ανακινείται. Εάν υπάρξει καθυστέρηση μεταξύ των εφαρμογών απαιτείται εκ νέου ανακίνηση πριν την επαναχρησιμοποίηση.


Το προϊόν πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την προσβεβλημένη περιοχή με ψεκασμό χαμηλής πίεσης για εφαρμογή επιφάνειας. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε ρωγμές, χαραμάδες και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο όπου θα μπορούσαν να κρύβονται τα έντομα και στις επιφάνειες όπου βαδίζουν ή εγκαθίστανται.

 

Εντομοκτόνο Kerbofos 25 EC 80ml

Πυρεθρινοειδές εντοµοκτόνο επαφής και στοµάχου για την καταπολέµηση µυγών, κουνουπιών και κατσαριδών.

Ψεκασµός των επιλεγµένων επιφανειών από κατάλληλη απόσταση που να εξασφαλίζει την καλά και οµοιόµορφη διαβροχή της επιφάνειας. Ο ψεκασµός κατευθύνεται προς τις επιφάνειες και ποτέ προς τον αέρα. Μπορεί να χρησιµοποιηθεί µε τους περισσότερους τύπους ψεκαστήρων.

Για επιφάνεια 100 τετρ. µέτρων εφαρµόστε 40 έως 100 κ.εκ. σκευάσµατος ανάλογα της έντασης της προσβολής και της απορροφητικότητας της επιφάνειας.

 

 

Κατσαρίδες: Ψεκάζουµε µόνο επιφάνειες και ποτέ στον αέρα από µικρή απόσταση µέχρι να διαβραχούν καλά χωρίς όµως να στάζουν. Ο σωστός εντοπισµός των περιοχών απ’όπου περνούν, κρύβονται ή αναπαράγονται τα έντοµα, αυξάνει την αποτελεσµατικότητα της καταπολέµησης.

Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να ψεκάζονται τα υγρά και σκοτεινά σηµεία σε υπόγεια, σοφίτες, ψευδοροφές και αποθήκες. Ψεκασµός επίσης πραγµατοποιείται σε περιοχές γύρω από σωληνώσεις ύδρευσης, θέρµανσης και εξαερισµού, µέσα και κάτω από ντουλάπια και άλλα ογκώδη αντικείµενα, γύρω και κάτω από ηλεκτρικές συσκευές, νεροχύτες, σε τουαλέτες, κατά µήκος των σοβατεπί κλπ

Κουνούπια-µύγες: Ψεκάζουµε µόνο επιφάνειες και ποτέ στον αέρα από κατάλληλη απόσταση, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η καλή και οµοιόµορφη διαβροχή των επιφανειών στις οποίες επικάθονται τα προς καταπολέµηση έντοµα.

Ο σωστός εντοπισµός των περιοχών απ’ όπου περνούν, κρύβονται ή αναπαράγονται τα έντοµα, αυξάνει την αποτελεσµατικότητα της καταπολέµησης. Για την καταπολέµηση των κουνουπιών ψεκάζονται οι τοίχοι και οι οροφές των κατοικιών, των στάβλων και των αποθηκών, η κάτω επιφάνεια των επίπλων, οι εξωτερικές προεκτάσεις της στέγης κλπ. Για την καταπολέµηση των µυγών ψεκάζονται οι εσωτερικές επιφάνειες των κατοικιών, των αποθηκών, των στάβλων και των βιοµηχανικών εγκαταστάσεων δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες των τοίχων.

 

 

Κατσαριδοκτόνο gel Maxforce White IC

Έτοιμο προς χρήση δόλωμα υπό μορφή ζελέ για τον έλεγχο των κατσαρίδων από επαγγελματίες χρήστες.

Έτοιμο προς χρήση δόλωμα υπό μορφή ζελέ για τον έλεγχο των κατσαρίδων από επαγγελματίες χρήστες.

 

Αριθμός έγκρισης: 12466/14.2.2006
Σύνθεση: imidacloprid 2,15 % β/β. Βοηθητικές ουσίες 97,76% β/β
Τύπος σκευάσματος: Ετοιμόχρηστο δόλωμα υπο μορφή gel (Gel Bait)

 

 

Κατηγορία και τρόπος δράσης: Έτοιμο προς χρήση δόλωμα υπό μορφή ζελέ για τον έλεγχο των κατσαρίδων από επαγγελματίες χρήστες.

Συσκευασία: Πλαστικά φυσίγγια (dispenser) με περιεχόμενο 30 κ.εκ. σκευάσματος, πλαστικές σύριγγες με περιεχόμενο 20 κ.εκ σκευάσματος και πλαστικές σύριγγες με περιεχόμενο 5 κ.εκ. σκευάσματος. Η εφαρμογή των φυσιγγίων γίνεται με ειδικό πιστόλι.Τρόπος εφαρμογής: Τοποθέτηση σταγόνων σε επιλεγμένα σημεία. Μέγεθος σταγόνας 5mm -0,1 grΕπιπλέον στοιχεία:

Πεδίο εφαρμογής: Οικιακοί και επαγγελματικοί χώροι όπως εργοστάσια, νοσοκομεία, σχολεία, αεροπλάνα, τρένα, όροφοι τροφίμων, παιδικοί σταθμοί, εστιατόρια, ξενοδοχεία, γραφεία, περιοχές ηλεκτρικών συσκευών και υπολογιστών.

Δόσεις εφαρμογής:

1. Γερμανική κατσαρίδα (Blattella germanica) και Ανατολική κατσαρίδα (Blatta orientalis) οι οποίες είναι μικρού τελικού μεγέθους 1 σταγόνα ζελέ ανά θέση δολώσεως. 1-2 θέσεις δολώσεως ανά τ.μ. επιφάνειας ή ανά μέτρο ευθείας γραμμής. Σε περίπτωση έντονης μολύνσεως να αυξηθούν οι θέσεις δολώσεως ανάλογα.

2. Αμερικάνικη κατσαρίδα (Periplaneta americana) η οποία είναι μεγάλου τελικού μεγέθους. 2 σταγόνες ζελέ ανά θέση δολώσεως. 1-2 θέσεις δολώσεως ανά τ.μ. επιφάνειας ή ανά μέτρο ευθείας γραμμής. Σε περίπτωση έντονης μολύνσεως να αυξηθούν οι θέσεις δολώσεως ανάλογα.

 

Εντομοκτόνο gel για Μυρμήγκια Maxforce Quantum 4gr

 

Εντομοκτόνο για την καταπολέμηση των περισσοτέρων ειδών μυρμηγκιών που απαντώνται στην Ευρώπη.

 

Εντομοκτόνο για την καταπολέμηση των περισσοτέρων ειδών μυρμηγκιών που απαντώνται στην Ευρώπη, όπως Lasius niger, Monomorium pharaonis, Tapinoma melanocephalum και Linepithema humile.

 

 

 

 

Τρόπος εφαρμογής

Το Maxforce Quantum είναι έτοιμο προς χρήση δόλωμα υπό μορφή σιροπιού, για τον έλεγχο των μυρμηγκιών από επαγγελματίες και ερασιτέχνες χρήστες. Η εφαρμογή γίνεται με τοποθέτηση κηλίδων ή ετοιμόχρηστων δολωματικών παγίδων, πάνω ή κοντά στα περάσματα των μυρμηγκιών. Ελέγξτε την περιοχή για την ύπαρξη μυρμηγκιών.

 

Δόση εφαρμογής:

Σε εσωτερικούς χώρους Μυρμήγκια (Lasius niger): μία κηλίδα των 0,2 γρ για κάθε 1 μέτρο ίχνους μυρμηγκιών. Μυρμήγκια (Monomorium pharaonis, Tapinoma melanocephalum): μία κηλίδα των 0,2 γρ/τμ Αν χρησιμοποιούνται δολωματικές παγίδες, να χρησιμοποιείται 1 παγίδα με 2 γρ. προϊόντος ανά ίχνος, κοντά στο ίχνος των μυρμηγκιών.

Σε εξωτερικούς χώρους Μυρμήγκια (Lasius niger και λοιπά είδη):

Για εφαρμογή στη φωλιά: 2 γρ Maxforce Quantum απευθείας στην είσοδο της φωλιάς.

Για εφαρμογή στο ίχνος των μυρμηγκιών: μία κηλίδα των 0,2 γρ. για κάθε 1 μέτρο ίχνους με μέγιστη δόση 2 γρ. ανά φωλιά.

Αν χρησιμοποιούνται δολωματικές παγίδες, να χρησιμοποιείται 1 παγίδα με 2 γρ. προϊόντος ανά ίχνος, κοντά στο ίχνος και στην είσοδο της φωλιάς.

 

Ο πληθυσμός των μυρμηγκιών θα μειωθεί 7 ημέρες μετά την εφαρμογή του MaxForce Quantum. Οι περισσότερες φωλιές εξοντώνονται εντός 14 ημερών. Εάν ο πληθυσμός των μυρμηγκιών είναι μεγάλος ή παρατηρηθεί νέα εισβολή από μυρμήγκια, η πλήρης καταπολέμηση μπορεί να διαρκέσει έως 2 μήνες. Συνιστάται ανανέωση του προϊόντος στις θέσεις δολώσεως μετά από 2-4 εβδομάδες, σε περίπτωση υψηλών πληθυσμών μυρμηγκιών και κατανάλωσης των δολωμάτων. Οι θέσεις δολώσεως παραμένουν ενεργές για τουλάχιστον 12 εβδομάδες. Δεν παρατηρείται νέα εισβολή μυρμηγκιών σε θέσεις που υπάρχουν κηλίδες δολώσεως.

 

Γενικές συμβουλές για τη χρήση των εντομοκτόνων:

  • Βεβαιωθείτε ότι τα εντομοκτόνα που προμηθεύεστε είναι μη τοξικά και κατάλληλα για χρήση σε εσωτερικούς χώρους.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας του κατασκευαστή και εφαρμόστε τις με ακρίβεια.
  • Κρατήστε κάθε είδους εντομοκτόνο μακριά από τα παιδιά. Απομακρύνετε παιδιά και κατοικίδια από το δωμάτιο την ώρα που ψεκάζετε ή τοποθετείτε το εντομοκτόνο.
  • Μην αναμιγνύετε διαφορετικά εντομοκτόνα, για την αποφυγή δημιουργίας βλαβερών χημικών ενώσεων.
  • Μην ψεκάζετε πάνω σε τρόφιμα, πάγκους κουζίνας κ.λπ.
  • Κατά τον ψεκασμό ή την τοποθέτηση του εντομοκτόνου, φορέστε λαστιχένια γάντια ή ό,τι άλλο προτείνει ο κατασκευαστής.
  • Μην τρώτε, μην πίνετε και μην καπνίζετε όταν χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα.
  • Πλύνετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση.
  • Αποθηκεύετε τα εντομοκτόνα στην αρχική τους συσκευασία, με το καπάκι καλά κλεισμένο.

 

Επισκεφθείτε και εμπιστευθείτε το Agroplace

Στο Agroplace φροντίζουμε πρώτα απ’ όλα για την υγεία και την ασφάλειά σας. Στο κατάστημά μας στις Σέρρες αλλά και στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε επιλεγμένα εντομοκτόνα για κάθε χρήση, σε διάφορες μορφές και συσκευασίες, από τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους κατασκευαστές. Είμαστε στη διάθεσή σας να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για την περίπτωσή σας.