Σπόροι λουλουδιών: Φέρτε την Άνοιξη στον κήπο και στο μπαλκόνι σας!

Μέσα στην πόλη, τα ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα σπανίζουν. Μπορούμε λοιπόν να φέρουμε την Άνοιξη στο σπίτι μας φυτεύοντας πανέμορφα εποχιακά λουλούδια σε γλάστρες, σε ζαρντινιέρες, σε παρτέρια, παντού! Υπάρχουν σπόροι λουλουδιών όλων των ειδών σε μικρές συσκευασίες, κατάλληλες για τις ανάγκες ακόμα και ενός μικρού μπαλκονιού.

Γιατί να μην αγοράσουμε τα λουλούδια έτοιμα με τη γλάστρα τους; Γιατί η χαρά να φυτεύεις ένα σπόρο και να βλέπεις το φυτό να αναπτύσσεται και να ανθίζει είναι μοναδική. Νιώθεις ότι δημιουργείς κάτι από το μηδέν και το καμαρώνεις.

 

Πώς θα φυτέψουμε τους σπόρους μας

Οι σπόροι λουλουδιών βρίσκονται συνήθως σε φακελάκια που αναγράφουν το όνομα του λουλουδιού όπως το ξέρουμε, αλλά και την επιστημονική του ονομασία. Για να φυτέψουμε τα λουλούδια μας σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα, χρειαζόμαστε πρώτα απ’ όλα κάποια βασικά εργαλεία. Τα εργαλεία αυτά είναι εύχρηστα και φτηνά: ένα μικρό φτυάρι, ένα ψαλίδι, ένα ποτιστήρι και χοντρά γάντια για την προστασία των χεριών. Ύστερα επιλέγουμε το κατάλληλο χώμα για λουλούδια εξωτερικού χώρου και  γλάστρες με τρύπες στον πάτο τους για να φεύγει το νερό. Καλό είναι επίσης να βάλουμε στον πάτο λίγο χαλίκι ή ελαφρόπετρα, έτσι ώστε το χώμα να μην βουλώσει τις τρύπες. Γεμίζουμε με χώμα μέχρι το ύψος των 8 εκατοστών περίπου από το χείλος της γλάστρας. Φυτεύουμε τους σπόρους σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους και σκεπάζουμε με χώμα, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών μέχρι το χείλος. Ποτίζουμε συχνά. Σε λίγο, η γλάστρα μας θα ανθίσει!

 

Προτιμήστε το Agroplace!

Σπόροι λουλουδιών υπάρχουν παντού, αλλά σ’ εμάς θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία στις καλύτερες τιμές, με ένα κλικ! Στο Agroplace επίσης θα βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό που θα κάνουν το φύτεμα αληθινή χαρά. Όλα τα προϊόντα μας παραδίδονται την επόμενη μέρα, εφόσον υπάρχουν σε απόθεμα. Χρειάζονται 1-3 εργάσιμες για νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές.