Ποντικοφάρμακα: Ας κρατήσουμε τα τρωκτικά μακριά από το σπίτι μας

Τα ποντικάκια είναι πολύ χαριτωμένα όταν τα βλέπουμε στα κινούμενα σχέδια αλλά καθόλου όταν κυκλοφορούν μέσα στο σπίτι μας! Οι ενοχλητικοί αυτοί μουσαφίρηδες μεταφέρουν μικρόβια βλαβερά για την υγεία μας και μολύνουν ό,τι ακουμπούν. Εμφανίζονται πιο συχνά σε σπίτια με κήπο, αυλή, αποθήκη ή υπόγειο και βέβαια στα εξοχικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα τα βρούμε και σε διαμερίσματα, γιατί τρυπώνουν από παντού, από ρωγμές σε τοίχους, σωληνώσεις, αποχετεύσεις…  Γι’ αυτό το λόγο, τα μέρη αυτά χρειάζονται συχνό έλεγχο. Το πιο χαρακτηριστικό τους «αποτύπωμα» είναι τα περιττώματα που αφήνουν το πέρασμά τους. Και η κλασική λύση για να τα εξουδετερώσουμε είναι τα ποντικοφάρμακα.

Τα ποντικοφάρμακα είναι δολώματα  που περιέχουν ουσίες που είναι ελκυστικές για τα τρωκτικά, ώστε να τα προκαλέσουν να τα φάνε. Περιέχουν επίσης και τη δραστική ουσία που θα τα θανατώσει, συνήθως λίγες μέρες αφού τα καταναλώσουν.

Τοποθετούμε τα ποντικοφάρμακα-δολώματα σε μέρη όπου μπορεί να συχνάζουν ποντίκια ή όπου έχουμε δει τα περιττώματά τους. Προσοχή όμως! Ποτέ με γυμνά χέρια και ποτέ κοντά σε παιδιά ή κατοικίδια.  Καλό είναι, επίσης, να τοποθετούμε τα ποντικοφάρμακα στους ειδικούς δολωματικούς σταθμούς.  Μετά την τοποθέτηση των δολωμάτων, ελέγχουμε καθημερινά και αντικαθιστούμε τα δολώματα που έχουν καταναλωθεί. Όταν βρούμε τα δολώματα ανέπαφα, αυτό σημαίνει ότι τα τρωκτικά έχουν εξοντωθεί. Τα σύγχρονα ποντικοφάρμακα περιέχουν ουσίες που εξοντώνουν τα τρωκτικά χωρίς πόνους.

Εμπιστευθείτε το Agroplace

Στο Agroplace έχουμε επιλέξει για σας μια μεγάλη γκάμα από εξειδικευμένα ποντικοφάρμακα για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα τρωκτικά! Διαθέτουμε επίσης ποντικοπαγίδες (κλασικές και με κόλα), καθώς και δολωματικούς σταθμούς. Επισκεφθείτε το κατάστημα ή την ιστοσελίδα μας και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στη δική σας περίπτωση. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τη γνώμη των ειδικών μας για να λύσετε απορίες ή να πάρετε συμβουλές.