Φυτοφάρμακα: 10 χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή χρήση στο σπίτι

Agroplace - Φυτοφάρμακα - 10 χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή χρήση στο σπίτι

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρουμε 10 χρήσιμες συμβουλές ασφάλειας για εσάς που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας γεωργικά φάρμακα / φυτοφάρμακα.

*** Σημείωση: Διευκρινίζουμε πως απαγορεύεται η χρήση της πλειονότητας των φυτοφαρμάκων από ερασιτέχνες καλλιεργητές και μάλιστα σε κατοικημένες περιοχές. Όμως, ελάχιστα αγροχημικά προϊόντα και φυτοφάρμακα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από ερασιτέχνες καλλιεργητές, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες ενός έμπειρου γεωπόνου.

Τι πρέπει να κάνετε;

  1. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και να ακολουθείτε τις οδηγίες κάθε φορά που χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακο γύρω από το σπίτι, στον κήπο ή το θερμοκήπιό σας.
  2. Φοράτε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (όπως μάσκα, γάντια, γυαλιά ή μακρυμάνικα πουκάμισα) σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας.
  3. Κρατήστε τα φυτοφάρμακα μακριά από παιδιά και απορρίψτε τα σύμφωνα με την ετικέτα.
  4. Πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά μετά τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων για να αποφύγετε τη μόλυνση των αντικειμένων που θα αγγίξετε, κυρίως των τροφίμων.
  5. Αποθηκεύστε τα γεωργικά φάρμακα / φυτοφάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των απολυμαντικών/απολυμαντικών, σε δοχεία με ετικέτα, εάν δεν χρησιμοποιείτε το αρχικό δοχείο.

Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ;

  1. Μην αφήνετε τα παιδιά και τα κατοικίδια να εισέλθουν σε περιοχές που υποβλήθηκαν πρόσφατα σε θεραπεία έως ότου το προϊόν στεγνώσει τελείως ή να κατακαθίσει η σκόνη.
  2. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ περισσότερο από αυτό που επιτρέπεται στην ετικέτα για να διασφαλίσετε την ασφαλή χρήση.
  3. Μην αποθηκεύετε φυτοφάρμακα -συμπεριλαμβανομένης της χλωρίνης- σε δοχεία τροφίμων ή ποτών.
  4. Ποτέ μην αναμιγνύετε διαφορετικά προϊόντα μεταξύ τους, εκτός κι αν είναι οδηγία του υπεύθυνου γεωπόνου από τον οποίο προμηθευτήκατε το σκεύασμα.
  5. Μην ρίχνετε ποτέ τις συσκευασίες των αγροτικών εφοδίων στον κάδο ανακύκλωσης, ακόμα κι αν θεωρείτε πως τα έχετε πλύνει, καθώς επίσης στο έδαφος, σε αποχετεύσεις, υπονόμους, ρέματα, ποταμούς ή λίμνες.

Agroplace.gr

Το διαδικτυακό κατάστημα εμπορίας αγροτικών εφοδίων και γεωργικών φαρμάκων Agroplace.gr, αποτελεί την εξέλιξη του φυσικού μας καταστήματος “Αgroplace” που εδρεύει στo  1o χλμ επαρχιακής οδού Σερρών – Νιγρίτας στις Σέρρες.

Ύστερα από συνεχή εξέλιξη και πειραματισμό συνθέσαμε μια γκάμα προϊόντων ικανή να προσφέρει λύσεις σε όλα τα προβλήματα του επαγγελματία παραγωγού, αλλά και να βελτιώσει συγχρόνως την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων σε εντυπωσιακό βαθμό.

Η συνεργασία με εταιρείες που επενδύουν στην έρευνα, μας  βοηθάει να εμπλουτίζουμε συνεχώς την τεχνογνωσία μας με αποτέλεσμα να είμαστε πάντα ικανοί να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της όλο και πιο απαιτητικής αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *